Politică

Reorganizarea guvernului, discutata de Senat abia in decembrie

14.11.2007, 21:38 11

Presedintele Senatului, Nicolae Vacaroiu, a precizat ieri ca Ordonantele 24 si 25 privind organizarea Executivului vor reintra in dezbaterea Parlamentului abia in a doua decada a lunii decembrie, bugetul de stat pe 2008 avand prioritate. Intrebat cand vor fi rediscutate cele doua ordonante de organizare a Guvernului, Vacaroiu a spus ca acest lucru ar putea avea loc in a doua decada a lunii decembrie, pana atunci urmand a fi dezbatut bugetul. "Mi-e greu sa va spun cand le vom rediscuta. Vom incerca in decembrie", a subliniat presedintele Senatului. Senatorii au respins, in 18 septembrie, proiectele de lege pentru aprobarea ordonantelor de urgenta 24 si 25 pe anul 2007 referitoare la restructurarea Guvernului si a aparatului de lucru al Cabinetului. Ulterior, Guvernul a sesizat Curtea Constitutionala, care a decis ca legile de respingere a celor doua acte normative sunt neconstitutionale.

TITL: Peste 20 de milioane de buletine de vot pentru europarlamentare

Peste 20 de milioane de buletine de vot au fost tiparite pentru alegerile europarlamentare, aproape toate fiind distribuite in localitati, unde au fost depozitate in incaperi incuiate si sigilate, aflate sub paza, potrivit Ministerului Internelor si Reformei Administrative (MIRA).MIRA a organizat, ieri, o videoconferinta cu prefectii pentru pregatirea alegerilor pentru Parlamentul European si a referendumului national privind introducerea votului uninominal pentru alegerea membrilor Parlamentului Romaniei. Potrivit MIRA, au fost tiparite cele 20.459.635 de buletine de vot pentru alegerile europarlamentare. Totodata, de luni a inceput preluarea celor 87.615 stampile cu mentiunea "Votat", a celor 20.459.635 de timbre autocolante si a declaratiilor pe propria raspundere.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels