Politică

Stolojan si-a lansat candidatul la Iasi

03.05.2004, 00:00 17



Presedintele liberal Theodor Stolojan a mers sambata la Iasi sa-si lanseze candidatul la primarie sub sloganul "1 Mai bun". Este vorba despre omul de afaceri Relu Fenechiu, prezentat de Stolojan drept "primarul de care Iasiul are nevoie pentru a deveni ceea ce merita, pentru a atrage investitii importante si pentru a-l scoate din declin". Relu Fenechiu se va confrunta electoral cu un fost coleg de partid, Dan Carlan, acum membru al PD si candidat al acestui partid. Alianta PNL-PD desi va candida pe liste comune la alegerile parlamentare, pentru scrutinul local va prezenta liste electorale separate. Exceptie vor face Cluj, unde Emil Boc va fi sustinut de ambele formatiuni si Bucurestiul, unde din partea Aliantei va candida Traian Basescu.



De altfel, la sfarsitul saptamanii PNL si-a lansat, la nivel national, candidatii intr-o reuniune organizata la Brasov -oras condus in ultimii opt ani de un primar liberal, Ioan Ghise - la care au asistat peste 4000 de persoane. Discursul de final, ce a apartinut presedintelui PNL, Theodor Stolojan, a avut ca punct de reper urmatorul an electoral, anul 2008, cand PNL va deveni "primul partid al Romaniei". Liderul liberal nu a spus insa ce se va intampla cu PD, actualul partener de Alianta al PNL. Stolojan si-a impartit discursul intre acuzatiile la adresa PSD si promisiunile electorale ale PNL. El a spus ca in ultimii doi ani partidul pe care il conduce si-a triplat scorul electoral, fiind sprijinit de reprezentanti ai tuturor categoriilor sociale.



Stolojan a promis ca, daca va ajunge presedinte, nimeni nu va scapa nepedepsit, daca va face avere "pe spinarea statului". Daca Alianta PNL-PD va ajunge la putere, liberalii si democratii "vor face curatenie, ocupandu-se de tot ceea ce s-a intamplat din 1990 incoace", a mai promis Stolojan.



Intrunirea electorala a liberalilor s-a incheiat cu un miting al carui punct de plecare a fost in Piata Sfatului, in apropierea scenei pe care urma sa aiba loc o reuniune electorala a PSD. Pe traseu, liberalii au agitat esarfe, stegulete si sepci galbene cu insemnele partidului si au scandat: "Stolojan apare - PSD dispare", "PNL - victorie" si "Romania, nu uita! PNL e sansa ta". mirela.luca@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels


Cele mai citite ştiri