Politică

UDMR: Nu putem accepta Ministerul Energiei şi MIPE, dar nu ne-am ridicat de la masă

UDMR: Nu putem accepta Ministerul Energiei şi MIPE, dar...

Autor: Andreea Tobias

11.06.2023, 18:28 62

„Nu putem accepta Ministerul Energiei şi MIPE, dar nu ne-am ridicat de la masă”, declară preşedintele UDMR, Kelemen Hunor.

Kelemen Hunor a declarat că UDMR nu acceptă Ministerul Energiei sau MIPE, ci vrea Dezvoltarea „şi ceva similar cu Mediul”, însă nu a plecat de la masa negocierilor, iar responsabilitatea numirilor îi va aparţine preşedintelui PSD, Marcel Ciolacu

„În momentul în care Marcel Ciolacu este desemnat de preşedintele Iohannis să formeze Guvernul, este responsabilitatea lui să încheie discuţiile, până atunci există un acord şi UDMR nu pleacă de la guvernare”, a declarat Kelemen.

Liderul UDMR a spus că Uniunea a cerut să fie respectat acordul iniţial, deoarece şi-a asumat răspunderea guvernării până în 2024: „nu avem niciun motiv să spunem că în continuarea nu suntem în stare să conducem Ministerul Dezvoltării şi Ministerul Mediului, am acceptat comasarea sau desfiinţarea Ministerului Sportului”.

Vineri Kelemen i-a sunat pe Ciucă şi pe Ciolacu şi a transmis poziţia UDMR, „oferta de MIPE şi Energie sau MIPE şi Sănătate a existat încă de miercuri. Domnul Ciolacu ştia că aceste ministere, din punctul nostru de vedere, nu sunt acceptabile, ştia că nu lucrăm la impuse”.

Duminică, spune Kelemen, l-a sunat Marcel Ciolacu şi i-a spus că decizia este ca Uniunea „să meargă cu Energia şi MIPE, ceea ce nu putem accepta, dar nu ne-am ridicat de la masă”.

„Discutăm în continuare. Majoritate există, solidă, nu a plecat nimeni din coaliţie, majoritate va exista şi fără noi. Punct”, a afirmat Kelemen Hunor.

„Din câte ştiu eu, pentru PNL prima opţiune este respectarea protocolului”, a mai spus preşedintele UDMR.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO