Politică

USR Bucureşti numeşte un nou lider de grup în CMGB în locul Roxanei Wring, care a demisionat

USR Bucureşti numeşte un nou lider de grup în CMGB în locul Roxanei Wring, care a demisionat

Autor: Laura Buciu, Mediafax

23.10.2019, 12:01 13751

Liderul de grup al consilierilor municipali USR va fi Bogdan Stroe, începând cu data de 24 octombrie, acesta înlocuindu-o pe Roxana Wring care şi-a dat demisia din partid şi a pierdut mandatul de consilier general, ca urmare a deciziei CNSAS de colaborare cu Securitatea, anunţă USR Bucureşti.

Potrivit USR, din 24 octombrie liderul de grup al consilierilor municipali USR va fi Bogdan Stroe.

Acesta este inginer IT, membru fondator al USB / USR şi în prezent conduce organizaţia USR Sector 3.

În Consiliul General al Municipiului Bucureşti, Bogdan Store este membru al Comisiei pentru Transport şi Infrastructură Urbană şi al Comisiei pentru Învăţământ, Tineret, Sport şi Educaţie Civică.

Bogdan Stroe vine în locul Roxanei Wring, care nu mai face parte din partid, deoarece statutul nu acceptă foşti colaboratori ai Securităţii. Aceasta şi-a dat demisia la solicitarea liderului USR Dan Barna şi şi-a pierdut şi mandatul de consilier general.

Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii va transmite Curţii de Apel Bucureşti o acţiune astfel încât instanţa să stabilească dacă Roxana Wring, consilier CGMB, a avut sau nu calitatea de colaborator al Securităţii, au precizat, pentru MEDIAFAX, surse oficiale.

După ce CNSAS depune acţiunea în instanţă, va fi stabilit termen de judecată, iar ulterior magistraţii vor decide, pe baza probatoriului, dacă Wring a fost sau nu colaborator al Securităţii.

Roxana Wring a demisionat, în luna septembrie, de la conducerea USR Bucureşti.

AFACERI DE LA ZERO