Prima pagina

A saptea arestare in cazul FNI

16.06.2000, 00:00 11



Procurorii au facut ieri a saptea arestare in dosarul FNI, comisarul CNVM Cecilia Bebis fiind retinuta pentru 30 de zile pentru abuz in serviciu deoarece nu a luat nici o masura desi a constatat nereguli in activitatea FNI inainte de prabusirea acestuia. Procurorii l-au audiat ieri in acelasi caz, in calitate de martor, si pe fostul presedinte al CEC Liviu Marica in legatura cu contractul semnat de aceasta institutie pentru garantarea titlurilor de investitor emise de FNI. Anchetatorii le cerceteaza in continuare in stare de arest pe celelalte sase persoane arestate in acest caz: fostul presedinte al CEC Camenco Petrovici, fostul presedinte al CNVM atefan Boboc, fostii membri in Consiliul de Administratie al SOV Invest Gavril Batran si Ioan Dita, fostul director economic al SOV Invest Mihaela Sima si cenzorul extern independent Marius Andrei.

Anchetatorii verifica si modul in care fostul presedinte al SOV Invest Maria Vlas a reusit sa vanda cate 20% din actiunile acestei societati, in valoare de 16 miliarde de lei, catre CEC si Banca Agricola. De asemenea, Vlas este suspectata ca a falsificat semnatura lui Teodor Irimescu, administratorul Asiadona SRL, arestat in acest caz, pentru a rascumpara 73 miliarde lei de la FNI. Politistii au blocat si un cont al Mariei Vlas de 3.000 de dolari si au recuperat inca cinci miliarde de lei din conturile FNI, impreuna cu 400 de milioane de la Ioan Dita, fostul presedinte al Centrocoop.

Ministerul Functiei Publice a anuntat ca pana aseara au depus plangeri 204.000 de investitori, care detineau 47.667.815 unitati de fond, in valoare de 5.746 miliarde lei. Politia a confirmat ieri aceste cifre, precizand ca valoarea acestor unitati, fara cresterile lunare, a fost initial de 3.564 miliarde lei. Politistii au blocat si un cont al Mariei Vlas de 3.000 de dolari si au recuperat inca cinci miliarde de lei din conturile FNI, impreuna cu 400 de milioane de la Ioan Dita, fostul presedinte al Centrocoop.

Ministerul Functiei Publice a anuntat ca pana aseara au depus plangeri 204.000 de investitori, care detineau 47.667.815 unitati de fond, in valoare de 5.746 miliarde lei. Politia a confirmat ieri aceste cifre, precizand ca valoarea acestor unitati, fara cresterile lunare, a fost initial de 3.564 miliarde lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO