Prima pagina

Aproape 40% din angajati se vad patroni peste 5 ani

21.08.2008, 19:22 22

Aproape 40% dintre angajati isi doresc sa aiba propria afacere in urmatorii cinci ani, arata o serie de sondaje realizate de site-ul de recrutare bestjobs.ro detinut de compania Neogen.
Circa 30% din totalul celor aproape 2.600 de respondenti cred ca peste cinci ani vor fi angajati, in vreme ce 11% estimeaza ca vor fi freelanceri, iar 7% investitori.
"Rezultatele confirma trendul pietei - din ce in ce mai multi experti in domeniile lor tind sa isi deschida propria firma si sa lucreze pentru mai multe companii. Astfel castigurile lor cresc si beneficiaza de independenta, fiind propriii lor stapani. Pe termen lung, aceasta tendinta va crea dificultati din ce in ce mai mari angajatorilor", a spus Constantin "Noro" Ferseta, marketing manager al Neogen. El a adaugat ca aceasta combinatie a celor care se vad patroni si freelanceri peste cinci ani nu este caracteristica doar pietei locale, ci se contureaza ca o tendinta globala.
Sondajul a mai aratat ca 80% din angajati sunt nemultumiti de actualul loc de munca, insa doar o cincime din acest procent fac ceva pentru un loc de munca ideal. "Cred ca aceia care se vad sefi peste cativa ani sunt niste persoane frustrate de jobul pe care il au in prezent si asta ii face sa se vada patroni in viitor. Totusi, consider ca foarte putini dintre cei chestionati vor reusi sa-si indeplineasca visul", afirma Ferseta.
Mai mult decat atat, 64% din salariati nu ar recomanda prietenilor actualul loc de munca. "Se pare ca majoritatea respondentilor nu sunt incantati de cum merg lucrurile la actualul lor angajator, ceea ce duce la frustrare si rating negativ raspandit in piata despre compania respectiva", a mai spus reprezentantul Neogen.
Sondajele bestjobs au mai aratat ca 53% din respondenti folosesc bunurile firmei in scop personal.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO