Prima pagina

Aproape 40% din autoturismele comercializate pe piata locala s-au vandut in Bucuresti

20.03.2008, 15:09 12

In luna februarie aproape 40% din totalul de 22.651 de autoturisme comercializate pe piata locala s-au vandut in Bucuresti.
Cea mai vanduta marca din Capitala a fost, ca si la nivel national, Dacia, cu peste 1.800 de unitati. Daca in cazul marcii autohtone vanzarile din Bucuresti nu au reprezentat decat o treime din cele la nivel national, brandurile premium si-au gasit majoritatea clientilor in Capitala.
Spre exemplu, din cele 186 de modele BMW comercializate in februarie, 120 s-au vandut in Bucuresti. Explicatia este una simpla - potrivit Institutului National de Statistica, salariul mediu net lunar este de 428 de euro in Capitala, fata de 313 euro media nationala.
Un alt exemplu este marca Kia, care detine in Bucuresti patru concesionari, care acopera 40% din vanzarile la nivel national. Potrivit declaratiilor lui Dan Chitaru, directorul general al Kia Rom Auto, Bucuresti alaturi de celelalte sapte mari orase din tara asigura 80% din volumul total al automobilelor comercializate.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels