Prima pagina

Basescu respinge numirea Noricai Nicolai la MJ

Basescu respinge numirea Noricai Nicolai la MJ
08.01.2008, 19:10 21

Presedintele Traian Basescu ii cere, intr-o scrisoare, premierului Calin Popescu Tariceanu sa renunte la propunerea de numire a Noricai Nicolai in functia de ministru al Justitiei, deoarece perceptia publica negativa asupra faptelor acesteia nu duce la cresterea increderii in justitie, a anuntat astazi Administratia Prezidentiala.

"Prin prezenta va solicit sa renuntati la propunerea de numire in functia de ministru al Justitiei a doamnei Norica Nicolai, deoarece perceptia publica negativa cu privire la fapte anterioare in care doamna Nicolai a fost implicata in calitate de senator, nu este de natura sa conduca la cresterea increderii in justitia din Romania, nici in randul populatiei, si nici in randul partenerilor nostri externi", se arata in scrisoarea trimisa de presedintele Romaniei.


"Din pacate, reputatia doamnei Nicolai a fost stirbita, dupa cum cunoasteti, de implicarea acesteia in incidentul prin care o ruda a domniei sale a fost introdusa in sala Senatului Romaniei, prin incalcarea Regulamentului. Legat de acest eveniment s-a creat impresia ca ruda doamnei Nicolai a exercitat un drept de vot pe care nu-l avea, substituindu-se doamnei senator, in mod ilegal, dar cu acordul acesteia. De altfel, din cate stiu, doamna senator Norica Nicolai a fost sanctionata cu avertisment pentru aceste fapte", precizeaza in scrisoare Traian Basescu.






Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO