Prima pagina

BVB lanseaza o noua versiune a sistemului de tranzactionare, Arena Gateway

04.04.2008, 09:56 9

Bursa de Valori Bucuresti (BVB) va lansa, incepand de astazi, o noua versiune a sistemului de tranzactionare al BVB, Arena Gateway.

Arena Gateway are rolul de a asigura, la un nivel tehnologic superior, schimbul de informatii intre sistemele intermediarilor si cele ale BVB, prin utilizarea unei interfete programabile API (Application Programming Interface).

"Noua aplicatie bursiera reprezinta un pas important in stabilirea unei cai de comunicatie eficienta cu participantii la piata si investitori. In era globalizarii si informatizarii, accesibilitatea informatiei in timp real si compatibilitatea cu standardele europene reprezinta conditii esentiale pentru functionarea pietei de capital. Arena Gateway va stimula accesul on-line al investitorilor de retail si va constitui un instrument profesionist pentru investitorii institutionali", a declarat, in comunicat, presedintele si directorul general al BVB, Stere Farmache.

Prin aceasta noua arhitectura tehnologica, Bursa de Valori Bucuresti se aliniaza la standardele bursiere internationale, prevazute de Directiva Europeana pentru Pietele si Instrumentele Financiare, MiFID, in ceea ce priveste compatibilitatea interconectarii cu platforme externe si practicile moderne de accesibilitate.

Toate functiile operatiunilor de tranzactionare din sistemul central devin accesibile si se pot integra in sistemele participantilor, sporind, astfel, si eficienta in utilizarea capacitatii liniilor de comunicatie dintre sistemul BVB si participanti.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO