Prima pagina

Case de schimb valutar din Amsterdam refuza sa schimbe dolarii turistilor in euro

17.03.2008, 18:38 46

Unele case de schimb valutar din Amsterdam refuza sa schimbe dolarii turistilor in euro, din cauza ritmului sustinut al deprecierii monedei Statelor Unite fata de euro, conform Reuters.

"Dolarul nostru ar putea sa nu mai valoreze nimic acolo", a declarat Mary Kelly, un turist american. "Este dificil sa gasesti un loc unde sa schimbi, trebuie sa ne ducem spre un centru comercial, la gara centrala sau la posta", a mai spus acesta.

Centrele de schimb valutar de dimensiuni mai mici refuza sa schimbe dolarii in euro, in pofida diferentei pe care o practica intre cursul de vanzare si cel de cumparare, din care pot obtine un profit rapid, intrucat nu vor sa detina moneda americana care ar putea sa valoreze mai putin pana in momentul in care o vor vinde.

Dolarul a atins luni un nou minim record, de 1,5905 unitati pentru un euro, in conditiile in care agravarea crizei din piata financiara americana. Euro s-a mentinut in jurul valorii de 1,58 dolari pe unitate, comparativ cu 1,47 dolari pe unitate cat valora in urma cu o luna.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO