Prima pagina

Cei doi romani care au creat SoftPedia.com incearca marea aventura chineza

07.10.2005, 20:00 827

Cel mai frecventat site din Internetul romanesc, biblioteca de software gratuit SoftPedia, cu peste 250.000 de vizitatori pe zi, va intra pe piata online din China prin lansarea unei variante speciale a portalului www.softpedia.com.

"Intentionam sa atacam noi piete prin dezvoltarea siteului in versiunea chineza, iar daca piata online din Romania se va dezvolta suficient, vom crea si o varianta exclusiv in limba romana, a declarat pentru Ziarul Financiar managerul general Catalin Garmacea.

"In ultimul timp, orientarea spre piata asiatica a devenit o tendinta, iar populatia Chinei ce depaseste un miliard de locuitori ne stimuleaza sa abordam o strategie in aceasta zona", a adaugat reprezentantul SoftPedia.

Lansat in 2001, site-ul romanesc a devenit o afacere cu sprijin din partea Google, cel mai mare motor de cautare din lume, care posteaza publicitate online.

Explicatia reclamei furnizate de Google: cei mai interesati de software livrat de sofpedia.com par sa fie americanii, care reprezinta mai bine de 45% din numarul vizitatorilor.

Deocamdata insa, incasarile de pe piata locala sunt destul de mici, desi din Romania vin aproape 10% dintre vizitatorii SoftPedia.ro

Cu o cifra de afaceri de 100.000 de euro , compania ce detine Softpedia.com a inregistrat in 2004 o crestere a veniturilor de aproximativ 20 de ori, iar perspectivele pentru acest an sunt uriase.

"Estimam ca peste un an cifra de afaceri sa se ridice la nivelul de un milion de euro, si totodata, ca numarul de vizitatori sa se dubleze in urma penetrarii pietei chineze", a precizat unul din managerii SoftPedia.

SoftPedia este detinuta de cei doi fondatori, Catalin Garmacea si Bogdan Gheorghe. "Am avut oferte de preluare, dar si de parteneriat atat din tara, cat si din strainatate. Pana in prezent le-am refuzat. Nu vrem sa vindem", a declarat Catalin Garmacea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO