Prima pagina

Cel mai scump pranz la restaurantul bancherilor - 125 euro de persoana

Cel mai scump pranz la restaurantul bancherilor - 125 euro de persoana
14.09.2007, 18:17 157

Dupa aproape un an de pregatiri si recrutari de manageri si personal si investitii care au depasit un milion de euro, restaurantul Heritage, denumit si restaurantul "bancherilor" (pentru ca multi actionari sunt bancheri), intra pe piata din Capitala.
Fondurile au fost utilizate in principal pentru renovarea locatiei restaurantului, o vila in stil brancovenesc ce a apartinut in perioada interbelica prim-ministrului Gheorghe Tatarascu. "Avem ca target un segment de clienti amatori de gastronomie straini si romani si organizarea de mese si intalniri de afaceri", a declarat Tiberiu Sandu, actionar al Heritage si managing partner al companiei Datametrics. El se asteapta la un grad de ocupare de 70% in perioada urmatoare. "Business planul ne arata ca spre sfarsitul anului restaurantul va deveni profitabil, in conditiile unui grad de ocupare de 70%. Perioada de amortizare integrala a investitiei este de 2- 4 ani", a declarat Sandu. Un pranz la restaurantul Heritage, care are drept actionari 20 de executivi ce activeaza in domeniul bancar, IT sau al investitiilor, porneste de la 100 RON (30 de euro). Cel mai scump meniu din lista Heritage ajunge la 420 de RON (125 de euro), bautura nefiind inclusa. Bucatarul sef (foto dreapta) este David Contant, care castiga peste 10.000 de euro pe luna, conform estimarilor. In actionariatul restaurantului detin participatii printre altii Dan Pascariu, presedintele UniCredit Tiriac Bank, Rasvan Radu, CEO UniCredit Tiriac Bank, Rekkers Robert, CEO Banca Transilvania, Silviu Hotaran, director general Microsoft Romania, si Anca Ioan, CEO Tiriac Holding. Restaurantul, infiintat la initiativa lui George Butunoi, unul dintre cei mai cunoscuti specialisti din domeniul recrutarii de manageri de top, are o suprafata de 700 de metri patrati impartita in patru saloane, o vinoteca si un magazin de patiserie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO