Prima pagina

Clientii externi ingrasa veniturile Imsat

28.08.2003, 00:00 17

Automatizarea a trei fabrici de ciment si clienti precum General Electric sau ABB au adus in prima jumatate a acestui an o crestere de 80% a veniturilor pentru compania de automatizari industriale Imsat Bucuresti. Cifra de afaceri a acesteia a atins in primul semestru 679 miliarde de lei  (20 milioane de dolari).
“Anul acesta este unul din cele mai bune din istoria companiei, iar asta nu se vede doar din rezulattele financiare ale companiei ci si din lucrarile pe care le finalizam in acest an,” spune Stefan Varfalvi, presedintele Imsat.
Profitul inregistrat de Imsat a fost de 14 miliarde de lei, adica de trei ori mai mult fata de intre anul trecut, iar managerii afirma ca profitul va creste si mai mult in a doua jumatate a acestui an.
Compania deruleaza lucrari de constructie si automatizare la trei fabrici de ciment: una din Iordania (a grupului farncez Lafarge), una in Honduras si uan in Romania, la Alesd  (pentru comopania elvetiana Holcim). Toate cele trei contracte vor fi finalizate in a doua parte a acestui an, ceea ce va insemna, conform lui Varfalvi, si o crestere a profitului, care ar urma sa ajunga la 1,5 milioane de dolari la finalul anului, vanzarile totale urmand sa creasca pana la 34 milioane de dolari.
O parte a turbinelor fabricate de General Electric sunt echipate cu panori de comanda fabricate la Imsat. Colaborarea pe termen lung dintre GE si Imsat a inceput in urma cu doi ani, iar Imsat a inceput deja productia aferenta contractului de anul viitor. O alta sursa de vanituri a Imsat este colaborarea cu CFR pentru semnalizarea si automatizarea unei sectiuni a culoarului feroviar european IV.
Imsat este si principalul actionar al producatorului de motoare si generatoare electrice UMEB Bucuresti, cu peste 90% din actiuni. Rezultatele consolidate ale grupului Imsat-Umeb indica dupa prima jumatate a anului o cifra de afaceri de 834 miliarde de lei si un profit net de 15,5 miliarde de lei . “Acivitatile Imsat si cele ale UMEB sun complementare mai ale in privinta pietelor pe care activam. Avem clienti comuni cum ar fi ABB, iar motoarele si generatoarele produse sde ei sunt folosite pe santierele noastre,” spune Varfalvi.
Cele doua companii fac parte din ceea ce se contureaza a fi cel mai mare grup din industria electrotehnica romaneasca, fiind controlate de fondul de investitii Broadhurst, care mai detine Electroaparataj si Electrotehnica. vlad.nicolaescu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO