Prima pagina

EDF cere 100 milioane dolari daune de la statul roman

02.05.2008, 15:04 15

Operatorul duty-free Eastern Duty Free (EDF) din Marea Britanie va cere statului roman daune de 100 milioane dolari (75 milioane euro) pentru pierderea a doua contracte cu Aeroportul Otopeni si compania Tarom, informeaza Financial Times.

Compania britanica da in judecata statul roman, pentru 100 de milioane de dolari, intr-un caz de coruptie la nivel inalt in care sunt implicati un fost premier, contracte de concesiune duty-free cu un aeroport si o companie de transport aerian, precum si o inregistrare pe caseta audio a unei cereri de mita in valoare de 2,5 milioane dolari.

Cazul, care urmeaza sa fie audiat in acest an la un tribunal international din Washington, va fi una dintre rarele ocazii de punere in lumina a lumii uneori intunecate a contractelor din sectorul public si a institutiilor judiciare, comenteaza sursa citata, adaugand ca procesul survine intr-o perioada in care Romania, care a aderat la Uniunea Europeana in 2007, este puternic criticata la Bruxelles in privinta eficientei combaterii coruptiei si implementarii reformei in justitie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels