Prima pagina

Israelul, din nou sub teroarea atentatelor sinucigase

29.03.2001, 00:00 9



Trei persoane au murit ieri in urma unui atentat sinucigas produs intr-o statie de autobuz din centrul Israelului, in apropiere de granita cu Cisiordania. Alte patru persoane au fost ranite in urma exploziei, produse in jurul orei locale 07.30 (05.30 GMT).

Potrivit autoritatilor, unul dintre cei ucisi in urma exploziei este autorul atentatului, relateaza CNN. Atacul a avut loc la mai putin de un kilometru de asa-numita "linie verde", ce marcheaza granita dintre Israel si Cisiordania.

Explozia de ieri vine la doar o zi dupa ce alte doua atentate cu bomba produse la un interval de sase la Ierusalim au provocat moartea unei persoane si ranirea altor 27.

Ambele atacuri au fost revendicate de grupari extremiste palestiniene. Tot marti, intr-un alt incident, un baiat palestinian a fost impuscat mortal in piept in satul Dura, in apropiere de Hebron, dar nu se stie cine este autorul crimei.

Cu cateva minute inaintea atentatului de ieri, politia israeliana a descoperit si dezamorsat o bomba in piata din statiunea Netanya, unde patru persoane au murit in urma cu doua saptamani intr-un atac similar.

Marti seara, Statele Unite au facut uz de dreptul lor de veto pentru a respinge o rezolutie a Consiliului de Securitate al ONU care cerea crearea unei forte internationale de observatori care sa protejeze civilii din Cisiordania si Gaza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels