Prima pagina

KPMG: Antreprenorii risca sa oboseasca din cauza succesului

03.06.2008, 20:19 16

Serban Toader, senior partner la KPMG, divizia locala a uneia dintre cele mai mari firme de consultanta si audit la nivel mondial, spune ca antreprenorii locali de succes risca sa dea semne de oboseala odata ajunsi in varf.
"In randul antreprenorilor locali apare riscul unei oboseli a succesului, care este strans legata si de caracterul tipic al romanilor. Ajungem sa fim foarte buni la un moment dat, pentru ca ulterior sa nu reusim sa ne mentinem pe prima pozitie", spune Serban Toader, senior partner la compania de consultanta si audit KPMG.
Dezvoltarea antreprenorilor locali se impiedica insa de infrastructura deficitara si de pregatirea insuficienta a fortei de munca, probleme fierbinti ale Romaniei la care autoritatile trebuie sa reactioneze rapid.
"Infrastructura reprezinta una din marile probleme ale Romaniei pentru ca nu mai poate sprijini cresterea economica a tarii. Reactia autoritatilor si a celor cu putere de decizie in rezolvarea acestui aspect trebuie sa inceapa azi", continua Toader. Pregatirea fortei de munca reprezinta o alta mare problema cu care se confrunta mediul economic, fiind practic generata de deficientele sistemului educational.
"In momentul de fata exista o discrepanta intre modul in care sunt pregatiti tinerii in sistemul educational si cerintele mediului economic si de afaceri.
Pot spune ca deja incepem sa simtim efectele unui sistem educational nesincronizat", spune Serban Toder. Implicarea activa a companiilor multinationale in formarea tinerilor ar putea vindeca parte din deficientele sistemului educational si implicit din cele ale fortei de munca.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels