Prima pagina

Mediafax exporta modelul de business in Cehia

12.06.2008, 21:21 29

Agentia de presa Mediafax, parte a trustului de presa Media Pro, s-a lansat ieri pe piata media din Cehia, in urma unei investitii de 1,5 mil. euro, unde functioneaza ca singura agentie de presa privata de informatii in timp real din toate domeniile.
"Impartasim cu colegii cehi experienta acumulata in Romania, unde Mediafax este lider pe piata furnizorilor de informatie din 1995. Practicile noastre in furnizarea de informatii catre mass-media sunt aplicate si la Praga", a spus Cristian Dimitriu, directorul general Mediafax.
Aceasta este cea mai mare investitie in domeniul media realizata de o companie romaneasca in afara tarii.
Redactia Mediafax de la Praga cuprinde 120 de reporteri, editori, fotojurnalisti si graficieni, cu experienta in jurnalism dobandita in presa scrisa si online.
La acestia se adauga o retea de corespondenti in 24 de localitati din toata Cehia. Redactor-sef este Martin Svehlak (34 de ani), iar director general - Mihai Predescu (45 de ani). "Pentru echipa din Romania, lansarea agentiei in Cehia presupune un export de know-how, Mediafax fiind prima agentie romaneasca de presa care isi exporta modelul de business", spune Calin Buzea, Business Director Mediafax.
Singurul concurent al Mediafax in Cehia este agentia de presa de stat CTK.
Agentia din Cehia furnizeaza fluxuri de stiri si fotografie despre toate evenimentele importante ale zilei. Informatia in format text si foto este transmisa in timp real, 24 de ore din 24, 7 zile din 7, prin intermediul site-urilor www.mediafaxbiz.cz si www.mediafaxfoto.cz.
"Echipa noastra s-a pregatit de lansare timp de cateva luni. Rodul acestei munci il reprezinta mai mult de 20.000 de stiri si mii de fotografii. Peste 80% dintre aceste informatii nu au fost publicate de alta agentie de presa. Sunt convins ca piata media ceha se va schimba odata cu lansarea Mediafax", spune Svehlak. Acesta lucreaza in presa din 1992, fiind, pe rand, reporter la saptamanalul Reflex, redactor la TV Nova si redactor la cotidianul Blesk. Intre 2004 si 2006 a fost redactor-sef adjunct la Blesk, iar apoi redactor-sef al cotidianului S?p.
Directorul general al agentiei Mediafax din Cehia, Mihai Predescu, este jurnalist de 20 de ani. A fost redactor-sef la Stirile Pro TV intre 1996 si 2001, iar apoi producator general la Pro TV, pana in 2004. Din 2003 este si producator de filme la Media Pro Pictures.
Mediafax este cel mai mare furnizor de informatie generala si de afaceri din Romania. Infiintata in 1991, agentia face parte din cel mai mare trust media din Romania - Media Pro - care detine si Ziarul Financiar, si are peste 2.000 de clienti din mass-media, din sectorul public si din cel de afaceri.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO