Prima pagina

Morgan Stanley poate primi avizul CNVM pentru preluarea HTI intr-o saptamana

Morgan Stanley poate primi avizul CNVM pentru preluarea HTI intr-o saptamana
06.09.2007, 16:19 13

Morgan Stanley a depus la Comisia Nationala a Valorilor Mobiliare (CNVM) documentatia pentru preluarea companiei de brokeraj HTI Valori Mobiliare, operatiunea de avizare putand sa dureze circa o saptamana, daca dosarul este complet, sau o luna, au declarat surse din piata de capital.

"Daca documentatia nu este completa, avizarea operatiunii poate sa dureze si o luna, de la inregistrarea dosarului complet", au spus sursele citate.

A doua mare banca de investitii din lume in functie de valoarea de piata, Morgan Stanley, a cumparat 200 de actiuni ale Bursei de Valori Bucuresti (BVB) de la societatea de brokeraj HTI Valori Mobiliare, operatiunea fiind aprobata, marti, de Consiliul Bursei.

Morgan Stanley a devenit astfel actionar al BVB, fara sa preia o firma de brokeraj de pe piata, dar actiunile dobandite sunt preferentiale, fara drept de vot.

Dupa preluarea HTI Valori Mobiliare, banca americana de investitii va avea drept de vot in cadrul Adunarilor Generale ale Actionarilor Bursei. Mediafax

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels