Prima pagina

Profitul grupului Zentiva coboara cu 9,5% in T1 din cauza scaderii vanzarilor

19.05.2008, 14:04 10

Profitul producatorului ceh de medicamente Zentiva, cu activitati si pe piata romaneasca, a scazut in primul trimestru al anului, din cauza reducerii vanzarilor pe piata interna, potrivit datelor publicate astazi de companie.
Castigul net din primele trei luni ale anului s-a diminuat cu 9,5%, la 469,7 milioane de coroane (18,8 milioane de euro). Potrivit Bloomberg, rezultatele financiare ale companiei au fost influentate si de aprecierea coroanei cehesti fata de euro, evolutie care a avut un impact negativ asupra exporturilor.
Vanzarile nete ale producatorului farmaceutic ceh in Romania au scazut in primul trimestru cu 44,1%, la 340,7 milioane de coroane cehesti (13,6 milioane euro), pe fondul schimbarii strategiei de dezvoltare pe piata romaneasca si deprecierii leului in raport cu moneda ceha
Totodata, cifra de afaceri a producatorului farmaceutic Zentiva Bucuresti (fostul Sicomed) a scazut, in primul trimestru, cu 30%, la 38,9 mil. lei, in timp ce profitul net a avansat cu 37%, la 5,73 mil. lei, potrivit datelor publicate saptamana trecut de divizia locala a grupului ceh.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO