Prima pagina

Rompetrol Rafinare preia o parte din instalatiile rafinariei Vega pentru 31 mil. euro

17.09.2007, 18:46 22

Actionarii Rompetrol Rafinare Constanta (RRC), principala companie a grupului Rompetrol, au aprobat achizitia de catre societate a unor cladiri, echipamente si instalatii ale Rompetrol SA (VEGA) pentru suma de 103 mil. lei (31 mil. euro), potrivit unei raportari transmise Bursei de Valori Bucuresti (BVB).

"Rompetrol Rafinare va cumpara instalatiile si echipamentele societatii Rompetrol, aflate in punctul de lucru Vega Ploiesti, pentru conformarea cu noile dispozitii ale Normelor de aplicare a Codului Fiscal in domeniul antrepozitarii fiscale", au declarat reprezentantii grupului Rompetrol.

Potrivit reglementarilor intrate in vigoare la 1 ianuarie 2007, instalatiile si echipamentele care contribuie la realizarea de produse accizabile trebuie sa fie detinute in proprietate de catre antrepozitele fiscale.

"In prezent, echipamentele si instalatiile necesare obtinerii de produse accizabile in rafinaria Vega sunt in mare parte proprietatea companiei Rompetrol Rafinare, fiind inchiriate de Rompetrol SA. Restul de echipamente si instalatii apartin societatii Rompetrol SA, insa valoarea acestora este mai mica decat a celor detinute de Rompetrol Rafinare", au precizat reprezentantii Rompetrol.

Acestia au mai precizat ca din cauza noilor dispozitii legale, nu mai este posibil ca Rompetrol SA sa detina si exploateze echipamentele si instalatiile necesare fabricarii de produse accizabile ale Rompetrol Rafinare in baza unor contracte de inchiriere, motiv pentru care activele respective vor fi trecute in proprietatea Rompetrol Rafinare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO