Prima pagina

Salamander si C&A intra in Romania in 2009

31.07.2008, 23:21 181

Comerciantul german de incaltaminte Salamander si-a anuntat intrarea pe piata romaneasca pentru 2009. "Cautam spatii centrale pentru deschiderea de noi magazine, atat in orasele mari din Austria, cat si in cele din centrul si estul Europei, in tari ca Romania, dar si Croatia si Bulgaria", a declarat Martin Gartner, CEO al Salamander Austria, pentru cotidianul bulgar Dnevnik.
Totodata, si-au confirmat sosirea pe piata in 2009 si olandezii de la C&A, care opereaza peste 1.000 de magazine si ruleaza afaceri de circa sase miliarde de euro. "In primul an vrem sa deschidem patru sau sase magazine, dar din 2010 planul este sa investim in cate opt noi magazine anual", a precizat pentru BUSINESS Magazin Herbert Asamer, purtator de cuvant al C&A. De ce au ales Romania? "E o miscare logica: ne-am inceput expansiunea in tarile est-europene cu Austria, iar de anul viitor facem pasul catre sud-est si intram in Romania si Croatia", explica reprezentantul C&A. Strategia de extindere a companiei vizeaza in special spatiile stradale, "dar pentru ca ele nu exista si in Romania, vom intra in centre comerciale". Primele magazine C&A din Romania vor fi deschise in doua mall-uri dezvoltate de compania Meinl European Land: Militari Shopping din Bucuresti si West Gate Shopping din Arad.

Cititi mai multe despre planurile marilor retaileri de moda europeni pentru Romania pe www.businessmagazin.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO