Prima pagina

Tratatul de la Nisa, semnat de ministrii de externe

28.02.2001, 00:00 21



Ministrii europeni de externe au semnat Tratatul de la Nisa, care stabileste prioritatile Uniunii Europene pentru secolul XXI, informeaza CNN.

Tratatul, rezultat al unor negocieri dificile la summit-ul din decembrie de la Nisa, deschide drumul pentru aderarea a 12 state candidate si prevede modificari ale sistemului de votare in cadrul institutiilor UE. aefii diplomatiilor europene si-au intrerupt luni reuniunea lunara de la Bruxelles pentru a merge la Nisa, in vederea ceremoniei de semnare a documentului.

Tratatul de la Nisa este a patra versiune a cartei fondatoare a Uniunii Europene. El va trebui sa fie ratificat de catre parlamentelor celor 15 state membre UE si de Parlamentul European pentru a capata putere legala, lucru ce se va intampla cel mai devreme in 2002.

Polonia, Cehia, Ungaria, Slovenia, Estonia si Cipru spera sa adere la UE pana in 2003, in timp ce Slovacia, Letonia, Lituania, Malta. Bulgaria si Romania spera la integrarea in blocul continental la o data ulterioara.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO