Prima pagina

Vosganian: intarzierea retrocedarilor a dus la cresterea rapida a preturilor la apartamente

Vosganian: intarzierea retrocedarilor a dus la cresterea rapida a preturilor la apartamente
21.04.2008, 12:06 7

Daca retrocedarile s-ar fi facut in anii '90, ar fi fost mai mult spatiu imobiliar de manevra, a declarat Ministrul Economiei si Finantelor Varujan Vosganian.

Vosganian a incercat sa explice viteza ridicata de crestere a preturilor de pe piata imobiliara prin faptul ca spre deosebire de alte state din regiune, dezvoltarea pietei imobiliare din Romania s-a facut cu intarziere.

O alta influenta a avut-o decalajul de investitii straine directe fata de statele vecine, amintind ca pana in 2004 investitiile anuale nu depaseau 1,5 miliarde euro. De asemenea, o alta intarziere a fost cauzata de nivelul scazut al salariilor si intermedierea financiara redusa.

Ministrul Economiei a tinut sa precizeze ca preturile de pe piata imobiliara s-ar putea stabiliza incepand de anul viitor, odata cu cresterea ofertei, iar piata constructiilor va continua si in acest an pe o dinamica ridicata.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels