Prima pagina

Wachovia: viitor sumbru pentru firmele de brokeraj

02.09.2008, 17:31 12

Wachovia Capital Markets a anuntat ca trimestrul trei al acestui an va fi un "trimestru pe care ar dori sa il uite" bancile de investitii, institutia financiara reducand cu aceasta ocazie estimarile de profit ale Goldman Sachs, Lehman Brothers si Morgan Stanley, informeaza Reuters.

"Evolutia inceata a pietelor, investitorii reticenti, scaderea valorii activelor si o serie de alte semne indica un trimestru trei problematic pentru acest sector", a declarat analistul Douglas Sipkin intr-o nota adresata clientilor.

Analistul previzioneaza faptul ca cresterea lichiditatilor de catre bancile de investitii va fi foarte grea sau aproape nula, investitorii fiind reticenti in a participa la asemenea oferte.

Morgan Stanley va inregistra cel mai mare avans din grup, in timp ce Lehman il va avea pe cel mai slab. Pentru Lehman, analistul prevede ca titlurile companiei vor scadea la 3,46 dolari/actiune in trimestrul trei, in timp ce titlurile Goldman Sachs vor scadea la 2,08 dolari.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels