Profesii

Americanii de la Federal-Mogul deschid a doua fabrică de componente la Ploieşti

Americanii de la Federal-Mogul deschid a doua fabrică de...

Autor: Corina Mirea

13.04.2016, 15:48 1934

Producătorul american de componente Federal-Mogul deschide o fabrică de ansambluri şi componente pentru ştergătoare auto la Ploieşti, aceasta fiind cea de-a doua unitate de producţie a grupului din România. Tot la Ploieşti compania produce şi plăcuţe de frână, în uzina cumpărată de la Honeywell în anul 2014, în care, până în prezent, aceasta a investit în jur de 50 de milioane de euro. Fabrica de componente pentru şergătoare este am­pla­sată în Ploieşti West Park, alături de fabrica de plăcuţe de frână a companiei americane.

În noua fabrică cu o suprafaţă de 12.000 de metri pătraţi a Federal-Mogul vor lucra 300 de oameni, numărul de angajaţi ai filialei locale ajungând la 700 de persoane. În zona de producţie se vor regăsi cei mai mulţi dintre angajaţii Federal-Mogul în România, respectiv 600 de persoane.

Federal-Mogul a intrat pe piaţa din România în noiembrie 2014, când a deschis un birou în Bucureşti. 

„Inaugurarea, la Ploieşti, a fabricii de ştergătoare de parbriz, reprezintă pasul următor în strategia noastră de a optimiza operaţiunile companiei în Europa. Aceasta va spori competitivitatea pe piaţa internaţională automotive”, a spus Daniel Ninivaggi, CEO, Federal-Mogul Motorparts şi Co-CEO al Federal-Mogul Holdings Corporation.

Construcţia fabricii unde se produc ansambluri şi componente pentru ştergătoare auto a fost demarată în luna aprilie a anului trecut. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO