Profesii

Andreea Baciu, VP of Global Talent Development, UiPath: O fabrică din China s-a trezit peste noapte cu 10 ori mai multe comenzi şi le-am dat roboţi pentru a putea procesa aceste comenzi

ZF HR Trends

Andreea Baciu, VP of Global Talent Development, UiPath: O fabrică din China s-a trezit peste noapte cu 10 ori mai multe comenzi şi le-am dat roboţi pentru a putea procesa aceste comenzi

Autor: Ramona Cornea

25.03.2020, 11:12 262

Andreea Baciu, vicepresident of Global Talent Development în cadrul UiPath, afirmă că orice informaţie digitală poate fi automatizată. De asemenea, industria de automatizare va fi a doua cea mai solicitată după ce criza cauzată de pandemia de coronavirus va trece, crede ea.

”Dacă informaţia este digitală, ea poate fi automatizată. Ajută dacă mediul din care iei informaţia este deja digitalizat, dar nu întotdeauna pentru că noi automatizăm orice proces care are legătură cu mediul digital. Nu vindem roboţi, vindem salvare de timp. Cred că industria numărul doi care va avea multă treabă după ce ieşim din criză va fi automatizarea”,  a declarat Andreea Baciu în cadrul video-conferinţei ZF HR Trends.

UiPath oferă procese de digitalizare numai în zona digitală, procese care automatizează task-urile de rutină.

”Roboţii pe care îi oferim clienţilor noştri sunt numai în zona digitală, sunt roboţi care automatizează task-urile de rutină. De exemplu, o fabrică din China s-a trezit peste noapte cu 10 ori mai multe comenzi şi le-am dat nişte roboţi pentru a putea procesa aceste comenzi”, a adăugat Andreea Baciu.

 

Ce a mai declarat Andreea Baciu:

 

♦ La nivel global, circa 15% din cei 3.000 de angajaţi ai UiPath lucrau oricum remote şi am trecut mai uşor peste criza asta. Teleconferinţele sunt o practică foarte firească la noi;

♦ Avem noi angajări, încă nu am stopat procesul semnificativ. O să luăm o pauză în angajare, dar procesele de recrutare care erau în desfăşurare nu au picat.

♦ Avem cinci roboţi în departamentul de resurse umane care se împart în două categorii: unattended şi attended.

♦ Ne-am gândit ca procesele de automatizare din HR să le dea oamenilor timpul necesar să facă lucrurile importante.

♦ Vom începe să gândim numai în resurse umane, ci şi în roboţi. Oamenii vor gândi ce activităţi vor putea face aceşti roboţi.

♦ Acest working from home cred că va deveni o normă. Ceea ce gândeam a fi imposibil devine foarte posibil. Trebuie să gândim soluţii sustenabile în această perioadă.

 
 
AFACERI DE LA ZERO