Profesii

Angajaţii români sunt mai profitabili pentru multinaţionale decât cei din alte state din Est

Angajaţii români sunt mai profitabili pentru...

Autor: Adelina Mihai

16.01.2015, 00:05 666
La un euro cheltuit pe un român o multinaţională face un profit de 1,3 euro.
 
Angajaţii români sunt mai profitabili pentru multinaţionale decât restul angajaţilor europeni, arată cel mai recent studiu pe tema rentabilităţii capitalului uman în România realizat de firma de audit şi consultanţă fiscală PwC.
 
Astfel, rentabilitatea capitalului uman în România (adică numărul de unităţi monetare generate de fiecare angajat pentru fiecare unitate monetară investită în remuneraţia sa) este de 1,3, în creştere cu 4% faţă de anul 2013 şi cu 16% mai mare decât media europeană. Cu alte cuvinte, la fiecare euro cheltuit de o multinaţională pentru plata salariului unui angajat român, profitul companiei este de 1,3 euro.
 
Astfel, rentabilitatea angajaţilor români era anul trecut mai mare decât media europeană  (de 1,12) şi chiar decât media ţărilor din Europa Centrală şi de Est (de 1,28). Situaţia diferă semnificativ faţă de situaţia înregistrată în acelaşi studiu realizat pentru anul 2011, când angajaţii români generau printre cele mai mici venituri pentru multina­ţionale prin comparaţie cu cei din Europa Centrală şi de Est.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO