Profesii

ArcelorMittal îşi selectează viitorii angajaţi din cadrul unei şcoli de vară

ArcelorMittal îşi selectează viitorii angajaţi din...

Autor: Mihaela Pascari

04.07.2017, 14:58 79

ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din ţară, a lansat platforma de selecţie pentru viitorii angajaţi ai combinatului. Peste 60 de studenţi, cei mai mulţi de la facultăţi tehnice şi economice au participat la deschiderea Şcolii de Vară ArcelorMittal Galaţi, parte a unui program de internship.

“Am pregătit un program interesant care pune accent pe competenţele tehnice şi cele generale, astfel încât tinerii pot învăţă, se pot dezvolta. Ei pot beneficia de programul nostru de burse sau chiar să devină colegii noştri”, a spus Mihaela Crăciun, directorul de resurse umane în cadrul ArcelorMittal din Galaţi.

În următoarele trei luni, studenţii vor fi pregătiţi “pe teren” fiind îndrumaţi de mentori. Ei vor lucra pe proiecte reale în toate departamentele companiei.

“Managerii de la departamentele principale ale combinatului au vorbit cu studenţii şi au împărtăşit cu aceştia din experienţa lor, arătându-şi totodată disponibilitatea de a-i îndruma pe viitorii specialişti”.

Combinatul din Galaţi, cel mai mare angajator din oraş şi jucătorul care asigură 55% din PIB-ul oraşului şi 27% din PIB-ul judeţului, a fost construit în anii ’60 şi este singurul combinat integrat de producţie a oţelului din România, fiind specializat în fabricarea de produse plate şi tablă galvanizată. În cadrul combinatului lucrează aproape 6.000 de salariaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO