Profesii

Campioni în business 2016. Hemoragia de oameni care pleacă din ţară e o ameninţare pentru mediul de afaceri

Autor: Adelina Mihai

29.11.2016, 20:00 475

Viitorul guvern trebuie să-şi stabilească două-trei priorităţi şi să fie capabil să ducă măcar un proiect până la capăt, fie că este vorba de un obiectiv privind infrastructura, educaţia sau strategia de investiţii, spun antreprenorii români care au primit titlul „Antreprenorul anului“ în ultimii ani în cadrul galei „Campioni în business“.

„Aş recomanda vii­to­rului guvern să defi­nească două-trei pri­o­rităţi, să ia de­cizii şi să-şi asume măcar un proiect de la un capăt până la altul, să fie pentru prima dată când în România măcar un proiect să fie dus până la capăt.

Dacă se face un proiect major, cât mai complet, toată lumea are de câştigat”, a spus Raul Ciurtin, fostul acţionar al companiei de lactate Albalact (vândută francezilor de la Lactalis), care a fost desemnat în 2015 Antreprenorul Anului în cadrul evenimentului „Campioni în business“. El a participat săptămâna trecută la o dezbatere moderată de Cristian Nacu (Enterprise Investors) organizată în cadrul galei Campioni în business 2016, alături de alţi trei antreprenori care au luat acest premiu în ultimii ani: Doina Cepalis (fondatoarea grupului care produce scaune auto pentru copii Te Rox, desemnată Antreprenorul anului în 2010), Teofil Mureşan (proprietarul Electrogrup din Cluj – lucrări de infrastructură, Antreprenorului Anului 2012), Adrian Mihai (acţionar al firmei de curierat Fan Courier – Antre­prenorul Anului 2014). În fiecare an, fon­dul de investiţii Enterprise Inves­tors, Banca Comercială Română, firma de audit şi consultanţă fiscală PwC România şi Asociaţia Triple Helix România premiază cele mai dinamice afaceri antreprenoriale în cadrul evenimentului „Campioni în business“ din trei regiuni: Transilvania, Moldova şi Muntenia şi totodată desemnează Antre­prenorul Anului, distincţie care i-a re­venit în 2016 lui Radu Timiş, fon­datorul grupului Cris-Tim.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro