Profesii

Care sunt beneficiile prin care marile companii de IT încearcă să atragă noi candidaţi sau să „fure” angajaţii concurenţei

Care sunt beneficiile prin care marile companii de IT...

Autor: Adelina Mihai

12.01.2013, 13:00 1649

Şomajul aproape inexistent din industria de servicii IT şi numărul insuficient de absolvenţi ai facultăţilor de profil au determinat o presiune pe salariile angajaţilor, astfel că marile companii au început să ofere pachete salariale tot mai atractive, conform specialiştilor în recruitment citaţi de ZF.

Servicii medicale private pentru întreaga familie, consultaţii şi tratament la clinici stomatologice, abonamente la sală de fitness, tichete de masă sau zile de concediu suplimentare plătite sunt doar câteva dintre beneficiile prin care marile companii de IT încearcă să atragă noi candidaţi sau să "fure" angajaţii concurenţei, conform specialiştilor în recruitment citaţi de ZF.

Numărul de angajaţi din IT a ajuns la finalul lunii septembrie a anului trecut la 33.400 de persoane şi continuă să crească, spun specia­liş­tii, odată ce firmele de profil îşi extind activitatea atât pe plan naţional, cât şi pe plan extern, iar noi jucători şi-au exprimat intenţia de a-şi deschide birouri în România. Anual, facultăţile de IT pro­duc 6.000-7.000 de absolvenţi, însă doar ju­mătate sunt "angajabili", iar nevoia de forţă de muncă din acest sector rămâne una dintre principalele probleme ale angajatorilor din IT.

Primii cinci jucători pe piaţa IT în România sunt Oracle, Siveco, Microsoft, TotalSoft şi Bitdefender.

Citiţi articolul integral pe zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO