Profesii

Cei mai mari angajatori din economie acordă tichete de masă salariaţilor

Cei mai mari angajatori din economie acordă tichete de...

Autor: Corina Mirea

10.07.2014, 18:45 976

OMV Petrom, Automobile Dacia, Kaufland, BRD sau Dedeman sunt doar câteva dintre cele mai mari nouă companii din ecomonia locală care oferă angajaţilor beneficii extra-salariale sub forma tichetelor de masă, arată o analiză recentă a companiei emitente de tichete Edenred, care a luat în considerare cei mai mari zece angajatori România.

Doar una din cele zece companii, care au împreună aproape 99.000 de angajaţi, nu acordă tichete salariaţilor.

Angajatorii pot acorda salariaţilor câte un tichet de masă cu valoarea de 9,35 lei pentru fiecare zi lucrătoare efectuată, adică aproximativ 200 de lei scutiţi de taxe sociale patronale şi salariale. În prezent, circa 2 milioane din cei 4,3 milioane de salariaţi din România  primesc tichete de masă de la angajatori.

“Tichetele de masă sunt în prezent beneficiul extra-salarial cel mai eficient pentru companiile din România. Fiind scutite de taxe salariale şi patronale, tichetele de masă aduc companiilor care le acordă economii considerabile faţă de varianta unei măriri de salariu. În acelaşi timp, acestea permit salariaţilor să aibă o creştere a puterii de cumpărare pe care angajatorii nu le-ar putea-o oferi altfel. În plus, tichetele de masă şi  de cadouri sunt o pârghie foarte eficientă pentru diminuarea evaziunii, sumele aferente acestora fiind integral declarate şi, deci, fiscalizate”, spune Iulian Alexe, director marketing & business development al Edenred România.

Analiza firmei emitente de tichete mai arată că şase din cele nouă companii care acordă astfel de beneficii angajaţilor folosesc bonurile de masă Ticket Restaurant (ale Edenred).

Cele mai mari companii care emit tichete de masă pe piaţa locală sunt Sodexo, Edenred şi Cheque Dejeuner.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO