Profesii

Cine este Bogdan Ciobotaru, bancherul care intră în consiliul de administraţie al RCS & RDS pentru un salariu de 3.000 de euro pe lună

Cine este Bogdan Ciobotaru, bancherul care intră în...

Autor: Adrian Seceleanu, Octavian Calei

19.10.2013, 17:58 3836

Compania românească RCS & RDS, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa locală de comunicaţii, l-a adus în acest an în consiliul de administraţie pe Bogdan Ciobotaru, 35 de ani, fost director executiv pentru pieţele globale la banca americană Morgan Stanley care în prezent este coordonatorul departamentului de finanţare pentru Europa Centrală şi de Est (CEE) al băncii de investiţii ruseşti Renaissance Capital, potrivit unei informaţii publicate de operator în Monitorul Oficial.

Ciobotaru va ocupa o funcţie de membru neexecutiv în board-ul companiei româneşti până la data de 27 mai 2015 şi va fi plătit cu 13.500 de lei pe lună.

Bogdan Ciobotaru lucra la Morgan Stanley în 2007, când banca americană de investiţii a lucrat la proiectul RCS & RDS de a se lista la bursa din Londra. Operatorul a abandonat listarea, pe fondul condiţiilor nefavorabile de pe piaţă. Ciobotaru a lucrat timp de 10 ani la Morgan Stanley, fiind implicat în listarea la Londra a grupului Vimetco (acţionarul majoritar al Alro), dar şi în oferta publică iniţială de 10 mld. dolari a grupului rus Rosneft.

Bogdan Ciobotaru a absolvit ASE-ul, Facultatea Administrarea Afacerilor (SELS) în anul 2000.

Bancherul l-a înlocuit în boardul RCS & RDS pe Marius Vărzaru, fost director financiar al RCS & RDS, care este în prezent CEO al operatorului virtual de telefonie mobilă DigiMobil Spania.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO