Profesii

Cine se angajează mai uşor: un junior sau un senior?

Cine se angajează mai uşor: un junior sau un senior?

Autor: Mihaela Pascari

06.02.2017, 00:00 713
Tinerii sunt preferaţi la angajare în detrimentul angajaţilor cu o experienţă profesională mai mare, pentru că sunt mai motivaţi şi au abilităţi mai bune în domeniul tehnologiei. Pe de altă parte, seniorii pot livra rezultate mult mai rapid şi pot transfera cunoştinţele noii generaţii, dar mulţi angajatori nu sunt dispuşi să investească în dezvoltarea lor.
 
„Trebuie să admitem faptul că sunt situaţii în care seniorii îşi găsesc mai greu un loc de muncă, deşi au o experienţă notabilă, însă cred că acest lucru se întâmplă deoarece în general există mai puţine posturi de specialişti decât de entry-level“, a spus Felix Toma, country manager în cadrul Gi Group, companie de recrutare şi închiriere de forţă de muncă temporară.
 
Un alt avantaj al juniorilor este o mai mare expunere la zona de tehnologie. Prin urmare, angajatorii aleg tineri, pentru a nu mai investi resurse şi timp în dezvoltarea competenţelor digitale ale angajaţilor cu o experienţă mai mare în câmpul muncii.
 
„Seniorii nu au avut o mare expunere la tehnologie. Să nu uităm însă că învăţarea se realizează la orice vârstă, problema poate fi disponibilitatea angajatorilor de a investi timp până când seniorul ajunge la nivelul cerut de utilizare a tehnologiei“, a mai spus Felix Toma.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO