Profesii

Consultanţii vor creşterea contingentului pentru „importul“ de imigranţi. „Sunt firme mici de curăţenie cu 15 - 20 de angajaţi care vor să aducă personal din Asia.“

Consultanţii vor creşterea contingentului pentru...

Autor: Adelina Mihai

16.11.2018, 00:07 990

O lege intrată în vigoare în această lună îi ajută pe an­ga­jatorii din România să aducă mai rapid şi cu costuri mai re­du­se angajaţi din state non-UE. Specialiştii spun că, în ritmul ce­rerilor actuale de pe piaţa muncii, cota de 15.000 de muncitori străini pe an impusă de autorităţi s-ar putea să fie insuficientă.

„Suntem extrem de surprinÅŸi să vedem că firme mici cu 15 - 20 de angajaÅ£i îşi fac calcule  pentru a aduce forţă de muncă din Asia. Åži aici vorbim, spre exemplu, de firme mici de curăţenie. Åži noi suntem surprinÅŸi de aceste cereri, însă angajatorii spun că dacă nu iau măsuri ÅŸi nu au cu cine presta servicii nu le rămâne decât să închidă afacerea“, a explicat Elena Antoneac, country manager pentru România ÅŸi Moldova în cadrul Nestlers Group, companie care oferă servicii de imigrare ÅŸi mobilitate globală.

Pe 10 noiembrie 2018 a intrat în vigoare noua lege pri­vind regimul străinilor din România (Legea nr. 247/2018), iar una din­tre cele mai importante modificări este eli­mi­na­rea obliga­tivităţii angajatorilor de a oferi străinilor din state non-UE salarii echivalente cu nivelul salariului mediu pe economie.

Potrivit reprezentanţilor EY România, noua lege va avea un impact pozitiv pentru mediul privat, reducând pragurile de încadrare şi simplificând angajarea străinilor în România.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO