Profesii

Criticată de trei angajaţi pe Facebook, o companie îi concediază pe aceştia şi obţine câştig de cauză la tribunal

Criticată de trei angajaţi pe Facebook, o companie îi concediază pe aceştia şi obţine câştig de cauză la tribunal

Autor: Adrian Voicu

21.11.2010, 15:59 66

O companie franceză, dată în judecată de trei foşti angajaţipentru că i-a concediat pe aceştia a avut câştig de cauză latribunal, scrie RFI.

Tribunalul a respins apelul celor trei angajaţi concediaţi decompania de inginerie Alten, aceştia fiind concediaţi după ce s-auplâns pe site-ul de socializare Facebook în legătură cu conducereacompaniei.

Cândul un angajat s-a plâns că este tratat precum oaia neagrădin companie, ceilalţi doi i-au răspuns "Bine ai venit în club!".Aceştia s-au arătat nemulţumiţi cel mai mult faţă de şeful de laresurse umane al companiei.

Un al patrulea coleg, care a văzut comentariile, a trimis ofotografie a acestor comentarii şefilor săi, cei trei ajungândastfel să fie concediaţi pentru incitare împotriva companiei.

Deşi cei trei au dat în judecată compania, considerând căcomentariile au fost private şi că firma nu avea niciun drept săafle despre acestea, tribunalul a decis în favoarea companiei.

În SUA, un astfel de caz a fost decis în favoarea unei angajate,Consiliul Naţional pentru Relaţii de muncă din această ţarăordonând ca Dawnmarie Souza să fie reangajată în companie, deşişi-a criticat şeful pe Facebook. Motivul invocat pentru aceastădecizie a fost că ceea ce a scris angajata pe Facebook ţinea dedomeniul privat, fiind echivalentul unor discuţii cu cineva la ocafea.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO