Profesii

Doi antreprenori români au lansat un site de joburi destinat exclusiv domeniului financiar

Doi antreprenori români au lansat un site de joburi destinat exclusiv domeniului financiar

Autor: Mădălina Dediu Panaete

10.09.2012, 13:13 5272

Antreprenorii români Nadir Ali şi Radu Văcărelu au lansat FinanceProfessionals.ro, site despre care spun că este prima platformă online din România pentru anunţuri de joburi destinată exclusiv domeniului financiar.

Nadir Ali, care are o experienţă de peste 14 ani în audit şi consultanţă de management, din care zece ani în cadrul companiei de audit PricewaterhouseCoopers România (PwC), spune că investiţia totală în acest proiect a ajuns la aproximativ 50.000 de euro.

"Ideea înfiinţării acestui site ne-a venit în momentul în care ne-am dat seama că în străinătate aceste site-uri cu anunţuri de joburi specializate pe anumite domenii sunt destul de întâlnite, iar în România nu exista o asemena platformă online", a spus Nadir Ali.

Celălalt fondator al site-ului, Radu Văcărelu, a lucrat peste 13 ani în domeniul resurselor umane, activând în companii precum Petrom şi Telemobil (Zapp), iar în ultimii patru ani a ocupat funcţia de managing partner în cadrul firmei cu activităţi în domeniul HR Human Resources International Services.

Site-ul şi-a început activitatea în luna iunie şi colaborează cu bănci, multinaţionale, firme de audit şi consultanţă, dar şi afaceri antreprenoriale mici şi mijlocii. Printre companiile care au publicat deja anunţuri de recrutare pe noul site sunt firmele de audit PricewaterhouseCoopers România (PwC) şi Ernst&Young, bănci precum Garanti Bank sau Banca Românească sau retaileri precum Decathlon.

Joburile sunt clasificate pe categorii de poziţii din cadrul departamentului financiar, precum contabilitate, audit intern, bugetare şi planificare, controlling, analiză financiară sau consultanţă în management.

Printre joburile scoase la concurs se află poziţii de pe toate nivelurile de management. De exemplu, retailerul de articole sportive Decathlon caută un contabil junior care trebuie să aibă studii de specialitate şi 1 - 2 ani experienţă în domeniul finanţelor, iar Ernst&Young caută un contabil pentru o perioadă limitată de un an, care trebuie să aibă cel puţin trei ani de experienţă. Cu toate acestea, Nadir Ali a mai spus că site-ul este destinat în special candidaţilor cu experienţă de 7- 8 ani, care sunt foarte greu de găsit în special pe timp de criză. De asemenea, site-ul furnizează şi pachete de servicii personalizate firmelor de recrutare şi executive search.

Principalii competitori ai FinanceProfessionals.ro sunt site-urile tradiţionale de recrutare, precum BestJobs, eJobs sau Myjob, dar şi reţelele sociale precum LinkedIn şi Facebook, "care câştigă foarte mult teren", după spusele acţionarilor.

FinanceProfessionals.ro este administrat prin intermediul firmei Career Point SRL, înmatriculată la Registrul Comerţului la finele anului trecut.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO