Profesii

Emil Bituleanu pleacă de la Libra Internet Bank după 20 ani. Mandatul de CEO al acestuia ajunge la final pe 8 aprilie 2023. În locul său este numită Cristina Mahika Voiconi

Emil Bituleanu pleacă de la Libra Internet Bank după 20...

Autor: Liviu Popescu

21.03.2023, 18:41 1889

Emil Bituleanu, unul dintre veteranii sistemului bancar din România, şi care din 2007 conduce Libra Internet Bank – instituţie de credit cu mai multe emisiuni de obligaţiuni de 48 mil. euro listate la Bursa de Valori Bucureşti, se retrage din funcţia de director general al băncii pe 8 aprilie 2023 ca urmare a expirării mandatului. 

“Având în vedere nota de informare a Consiliului de Administraţie (...) (prin care acesta a luat notă de informarea dlui. Emilian Bituleanu cu privire la încetarea mandatului său de director general al băncii la data de 8 aprilie 2023) în vederea bunei funcţionări a Comitetului de Direcţie, Consiliul de Administraţie constata că funcţia de director general este vacantă de la data de 09.04.2023, şi hotărăâşte: Consiliul de Administraţie mulţumeşte Dl. Bituleanu pentru profesionalismul şi dăruirea demonstrate în calitate de director general şi membru al Consiliului de Administraţie al Libra Internet Bank în cei 20 de ani de activitate”, se arată într-un raport la BVB.

Banca a numit-o în funcţia de director general, membru al Comitetului de Direcţie, pe Cristina - Carmen Mahika –Voiconi. Ea va prelua funcţia de director general după înregistrarea acestei modificări la Registrul Comerţului, dar nu mai devreme de 9 aprilie 2023, data la care funcţia este vacantă. 

Ariile de coordonare ale vor include activităţile pe care deja le coordonează (Divizia eBusiness, Divizia Corporate Banking, Divizia Fonduri Europene, Divizia Agribusiness, Divizia Professionals Banking, Divizia Retail Banking, Divizia IMM, Divizia Juridica, Divizia Large Corporate, Manager zona, Sucursale (director), precum şi Divizia Resurse Umane, Divizia Marketing, DPO (Data Protection Officer), Divizia Audit Intern (coordonare din punct de vedere administrativ). Î

“Având în vedere că doamna Cristina - Carmen Mahika -Voiconi deţine şi funcţia de administrator al Băncii, durata mandatului sau de Director General va fi egala cu durata mandatului de administrator, care expiră la data de 29.03.2025; următoarea eventuală prelungire a mandatului de administrator va presupune prelungirea concomitentă şi pe aceeaşi durată şi a mandatului de Director General, dacă organul competent nu va decide altfel”.

Emil Bituleanu s-a alăturat echipei Libra Internet Bank în anul 2003, în calitate de director general adjunct, iar din anul 2007 este directorul general al băncii. Absolvent al Facultăţii de Electronică, Telecomunicaţii şi Tehnologia Informaţiei din cadrul Universităţii „Politehnica” din Bucureşti, Emil Bituleanu şi-a început cariera bancară în anul 1994, ocupând diverse funcţii de conducere în cadrul mai multor bănci din România.

Libra Internet Bank, membră a grupului american de investiţii New Century Holdings, este specializată în finanţarea unor domenii precum profesiile liberale, dezvoltatorii imobiliari şi agrobusiness.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO