Profesii

Irina Tache, SAP România : Costul înlocuirii unui angajat cu altul este de până la 5 ori mai mare decât costul cu angajatul, iar durata este de până la 50 de zile lucrătoare

ZF HR Trends 2019

Irina Tache, SAP România : Costul înlocuirii unui...

Autor: Alex Ciutacu

25.03.2019, 12:05 3515

Pe o piaţă a muncii în care angajaţii sunt din ce în ce mai greu de găsit, în special cei care intră sub incidenţa denumirii de „talente”, iar costurile sunt foarte ridicate, apreciază Irina Tache, solution sales executive HCM LoB, SAP România.

„Peste 70% dintre resursele unei companii se îndreaptă căre angajat. Este foarte important să ne uităm spre recrutarea celor mai bune talente. Costul înlocuirii unui angajat care pleacă cu altul este de până la 5 ori mai mare decât costul cu angajatul, iar durata este de până la 50 de zile lucrătoare”, spune Irina Tache, în cadrul ZF HR Trends 2019.

Ce a mai declarat în cadrul evenimentului:

  • Toată lumea vrea softuri intuitive şi să scape de hârtiile care ocupă timp. SAP nu se ocupă de timp, dar soluţia noastră de HR, SAP SuccesFactors şi-a construit toate modulele încât să ofere mai mult timp la finalul zilei. Avem peste 100 de milioane de utilizatori în toată lumea, peste 6.500 de clienţi. Este o soluţie care se îmbunătăţeşte zilnic, cu peste 6 update-uri pe zi pentru a se conforma la nevoile pieţei.
  • Avem în site toate componentele necesare, de la procesul de onboarding, până la capacităţi de învăţare precum traininguri online, biblioteci online, dar şi o zonă mai modernă unde ne referim la o parte de learning prin gamification.
  • Noi am descoperit că este foarte importantă vacanţa plătită ca factor care determină un angajat să părăsească o companie pentru alta.
  • Este foarte important să ne întrebm angajaţii constant de ceea ce se întâmplă. Nu ar fi interesant să vedeţi de ce au plecat cei doi top performeri? Aici intervine magia datelor bazate pe experienţe, iar asta duce la o înţelegere aparte a experienţei şi a atitudinilor, ce poate pune bazele experienţelor viitoare şi a formării strategiei fiecărei companii pe zona de employer experience.
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO