Profesii

La Daimler vine primul CEO care nu este de origine germană, primul şef al companiei fără un background de inginerie mecanică

La Daimler vine primul CEO care nu este de origine...

Autor: Dorin Oancea, Mediafax

26.09.2018, 15:28 277

Ole Kaellenius, un suedez de 49 de ani, va prelua conducerea Daimler, înlocuindu-l pe Dieter Zetsche, 65 de ani, din decembrie 2019, relatează BBC.

Schimbarea vine pe fondul scandalului emisiilor, în care este antrenată industria germană de automobile.

Kaellenius va fi primul şef al companiei fără un background de inginerie mecanică, fiind absolvent de finanţe şi contabilitate la o universitate elveţiană şi de management la Stockholm School of Economics. A venit la Daimler în 1993 şi a adoptat, la conducerea diviziei de cercetare şi dezvoltare, tehnici de management din Silicon Valley, ignorând ierarhii şi încurajând metode experimentele pentru dezvoltarea de noi produse.

Zetsche conduce compania din 2006 şi va demisiona după întâlnirea anuală din decembrie 2019, urmând a deveni preşedinte din 2021. Sub conducerea sa, Mercedes a lansat noi modele, care au adus compania pe primul loc în topul fabricanţilor de maşini de lux, după vânzări, în 2016.

În iunie compania a anunţat că profiturile acestui an vor fi afectate de disputele comerciale dintre SUA şi China, dar şi din cauza rechemării a 800.000 de automobile în Europa, care foloseau un software menit să ascundă emisiile reale.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO