Profesii

„Literatura“ reduce şansele de angajare. În Franţa, un CV nu depăşeşte o pagină

„Literatura“ reduce şansele de angajare. În...

Autor: Adelina Mihai

14.09.2015, 00:00 327
Cei aflaţi în căutarea unui loc de muncă trebuie să fie atenţi în primul rând la modul în care îşi redactează CV-urile, pentru că un CV prea lung poate să anuleze şansele de selecţie ale unui candidat, spun recruiterii.
 
„În Franţa, de exemplu, CV-ul are o pagină.  A introduce în CV-uri două-trei pagini nu în­seamnă mai multă experienţă. Datele importante trebuie prezentate concis, cu referinţă directă la compe­ten­ţele cerute. Forma în care o facem trebuie să ne reprezinte personalitatea şi motivaţia“, a explicat Iuliana Leurent, sales director în cadrul companiei  cu activităţi în sectorul servici­ilor de resurse umane Humangest.
 
În opinia ei, oamenii ar trebui să îşi depăşească propriile bariere atunci când îşi caută un loc de muncă şi să îşi folosească mai mult creativitatea, pentru că, de regulă, majoritatea aleg calea tradiţională şi astfel îşi diminuează şansele.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO