Profesii

Mugur Isărescu spune că oprirea sau continuarea majorărilor la dobânda-cheie depinde de ce se întâmplă în Europa: Sunt şanse să nu mai crească prea mult

Mugur Isărescu spune că oprirea sau continuarea...

Autor: Dan Straut, Mediafax

06.08.2018, 17:00 277

Ciclul de majorare a dobânzilor s-ar putea încheia, dar nu putem spune că ratele nu se vor mai modifica, pentru că nu ştim ce se va întâmpla în Europa şi în lume, a declarat luni guvernatorul BNR Mugur Isărescu, după o şedinţă în care banca centrală a menţinut dobânda-cheie la 2,5%.

„Nu am nicio abilitare de la Consiliul de Administraţie să spun acum că s-a încheiat ciclul majorărilor de dobânzi. Sunt şanse să nu mai crească prea mult, dar nu suntem în situaţia să spunem că nu vom mai modifica rata dobânzii, pentru că nu ştim ce se va întâmpla în lume şi în Europa”, a declarat guvernatorul, la un briefing de presă care a urmat şedinţei de politică monetară a Consiliului de Administraţie a Băncii Naţionale a României - BNR.

Consiliul a decis, luni dimineaţa, menţinerea dobânzii de politică monetară la 2,50%, păstrând totodată şi dobânda pentru facilitatea de depozit, la 1,50%, şi a celei pentru facilitatea de creditare, la 3,50%.

În 7 mai, BNR a decis creşterea ratei dobânzii de politică monetară de la 2,25% la 2,50% pe an, după care în şedinţele din 4 iulie şi 6 august dobânda-cheie a rămas la 2,50%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO