Profesii

Nicolae Istudor, reales rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti (ASE) pentru următorii cinci ani

Nicolae Istudor, reales rector al Academiei de Studii...

Autor: Cristina Bellu

29.02.2024, 10:12 227

Profesorul universitar Nicolae Istudor a fost reales în funcţia de rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti (ASE) pentru un mandat de cinci ani, începând cu 5 martie 2024, având şi calitatea de ordonator de credite.

“Rectorul în exerciţiu al universităţii, Nicolae Istudor, a fost investit cu votul membrilor comunităţii universitare joi, 22 februarie 2024. La procesul electoral au participat 87,05% dintre persoanele cu drept de vot din ASE, dintre care 84,62% s-au exprimat în favoarea candidaturii lui Nicolae Istudor”, menţionează un comunicat al instituţiei.

Academia de Studii Economice este cea mai prestigioasă instituţie de învăţământ economic şi administraţie publică din România. Majoritatea economiştilor de top în mâna cărora se află soarta economiei româneşti au trecut pragul acestei universităţi.

Nicolae Istudor se află la finalul celui de-al doilea mandat de rector, după alţi 16 ani de prezenţă activă în top managementul ASE.

Este absolvent al Facultăţii Economia şi Gestiunea Producţiei Agricole şi Alimentare (ASE) ca şef de promoţie în 1993, iar din anul 1999 este doctor în economie.

Din 1993 este cadru didactic în cadrul ASE, parcurgând toate etapele didactice, de la preparator universitar până la profesor universitar, titlu obţinut în anul 2007.

În perioada 2008-2016, Nicolae Istudor a avut două mandate de prorector în ASE, iar din 2016 până în prezent a exercitat funcţia de rector al Academiei de Studii Economice din Bucureşti şi ordonator de credite.

În perioada 2001-2004 a fost director general şi consilier al ministrului pe probleme economice în Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale, iar pentru aproximativ un an a fost Secretar de Stat - Dezvoltare rurală şi politici agricole în cadrul aceluiaşi minister.

Din 2016 este Preşedinte al Asociaţiei Facultăţilor de Economie din România (AFER) şi Vicepreşedinte al Consiliului Naţional al Rectorilor.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO