Profesii

Noul atu al României. Manuel Costescu, InvestRomania: Un punct forte pentru noi este că avem un număr mare de românce în IT şi inginerie, care atrag investitorii străini

Noul atu al României. Manuel Costescu, InvestRomania: Un...

Autor: Alexandra Marcu

19.08.2016, 00:07 1976

Unul dintre argumentele cu care reprezentanţii agenţiei guvernamentale InvestRomania promovează România în faţa investitorilor străini este ponderea mare a femeilor care lucrează în sectoarele IT şi inginerie, aspect extrem de important pentru unii investitori.

„În România forţa de muncă este foarte specializată şi competitivă ca preţ. Românii vorbesc limbi străine, iar acesta este un avantaj competitiv faţă de celelalte ţări din jurul nostru. În plus, participarea femeilor în arii precum IT şi inginerie este mai mare  în România decât în alte ţări europene, iar acesta este un aspect extrem de important în luarea deciziilor de investiţii de către japonezi, de exemplu”, a spus Manuel Costescu, secretar de stat în cadrul InvestRomania, Departamentul pentru Investiţii Străine şi Parteneriat Public-Privat din cadrul Guvernului. 

Toate firmele japoneze care au investit în România până acum s-au extins, dar ţara noastră este încă o necunoscută ca destinaţie de investiţii în faţa oamenilor de afaceri japonezi, iar acest lucru trebuie corectat, a adăugat el. Înainte de a veni la guvern Manuel Costescu a lucrat la Londra pentru banca americană JP Morgan. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO