Profesii

O organizaţie de business încearcă să oprească exodul românilor în străinătate prin sprijinirea antreprenorilor din mediul rural. "Adoptaţi un sat."

O organizaţie de business încearcă să oprească...

Autor: Roana Rotaru

03.06.2016, 00:05 530
În fiecare an, România pierde 80.000 de persoane care merg să lucreze în străinătate, din care majoritatea provin din mediul rural, adică echivalentul a 24 de comune, potrivit Romanian Business Leaders (RBL), o organizaţie de antreprenori care şi-a propus să contribuie la dezvoltarea a 10 comune din România prin sprijinirea potenţialilor antre­prenori de la sate.
 
„Este un pariu al nostru de a identifica gospodarii care au dibăcia de-a dezvolta un business. Noi oferim consultanţă în afaceri, idei de afaceri, fonduri structurale, vom avea firme de consultanţă pentru fonduri structurale care vor face muncă pro bono. (...) Ne gândeam inclusiv să găsim locuri unde să expunem marfa produsă de beneficiari, să le închiriem noi la început două-trei tarabe, spre exemplu la Muzeul Ţăranului Român sau pe drumul de la Sinaia, pentru doamna care face cojoace, pentru doamna care face coşuri din nuiele sau pentru cel care se ocupă de olărit etc.“, a declarat Mihai Marcu, preşedintele lanţului de clinici private MedLife, în cadrul unei conferinţe organizate de RBL, ONG pe care îl conduce.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO