Profesii

Pe ce salarii pleacă românii la muncă în străinătate. Un asistent medical poate primi şi 3.000 de euro pe lună

Pe ce salarii pleacă românii la muncă în...

Autor: Mihaela Pascari

13.12.2016, 07:00 2041

Un asistent medical care aplică pentru un job în străinătate poate primi un salariu cuprins între  2.300 şi aproape 3.000 de euro net pe lună, aceasta fiind poziţia pentru care se pot obţine printre cele mai mari salarii în străinătate, potrivit datelor furnizate de reprezentanţii platformei de recrutare pentru străinătate Tjobs.

Spre comparaţie, un asistent medical în România câştigă circa 400 de euro net pe lună, potrivit datelor ZF.

„La salariile pe care le oferă angajatorii străini se adaugă de regulă beneficii precum cazare, transport, asigurare medicală şi masă. Acestea se oferă în funcţie de ofertă, la unele se oferă un beneficiu, la altele toate”, a spus Raluca Ştefănescu, manager de comunicare al Tjobs.

De asemenea, românii care lucrează în străinătate pe poziţii în vânzări ajung la venituri de aproape 4.000 de euro net pe lună, datorită comisioanelor obţinute, mai arată datele Tjobs. În România, un angajat pe o poziţie în vânzări câştigă în medie 500 de euro net pe lună.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO