Profesii

România educată. România, pe primul loc în UE după numărul de tineri care nu-şi finalizează educaţia. „Cei care abandonează timpuriu educaţia şi formarea se confruntă cu mari probleme atunci când încearcă să intre pe piaţa muncii.“

România educată. România, pe primul loc în UE după...

Autor: Ramona Cornea

01.06.2024, 12:20 141

În 2023, ponderea tinerilor români cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani care au absolvit cel mult studiile secundare inferioare, adică învăţământul gimnazial, a ajuns la 16,6%, cea mai mare din rândul ţărilor membre UE Media europeană este de 9,5%.

România este pe primul loc în rândul statelor membre ale Uniunii Europene după ponderea tinerilor care nu-şi finalizează educaţia, arată datele de la Eurostat, oficiul european de statistică. Astfel, în 2023, ponderea tinerilor români cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani care au absolvit cel mult studiile secundare inferioare, adică învăţământul gimnazial, a ajuns la 16,6%.

Această categorie reprezintă procentul tinerilor cu vârsta cuprinsă între 18 şi 24 de ani care au absolvit cel mult studiile secundare inferioare, adică învăţământul gimnazial, şi nu a fost implicată în studii sau formare ulterioară.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Urmează ZF Bankers Summit'24