Şapte state din UE au anunţat că îşi vor păstra restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari

4 ian 2012 Autor: Mediafax

Şapte state din UE au anunţat deja că îşi vor păstra restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari

Foto: Shutterstock

Comisia Europeană va anunţa vineri care state membre UE îşi vor păstra restricţiile pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, a anunţat agenţia bulgară BTA, citată de site-ul Novinite.com.

Marea Britanie, Irlanda, Franţa, Malta, Olanda, Luxemburg şi Belgia au confirmat deja că îşi vor păstra restricţiile pentru următorii doi ani, până în ianuarie 2014.

Germania şi-a deschis parţial piaţa muncii, în timp ce Italia a devenit prima ţară care a ridicat aceste restricţii pentru cetăţenii noilor state membre, la sfârşitul lui 2011.

Austria urmează să îşi anunţe decizia.

Fiecare ţară trebuie să îşi argumenteze hotărârea atunci când cere oficial prelungirea temporară a restricţiilor pe piaţa muncii pentru români şi bulgari, a declarat un purtător de cuvânt al Comisiei Europene pentru BTA.

În urmă cu două săptămâni, Parlamentul European şi-a reînnoit apelul de deschidere a pieţei muncii pentru români şi bulgari.

 
Cuvinte cheie:
Restrictiile pe piata muncii
, UE

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide