Sindicatele ies în stradă împotriva transferului obligaţiilor fiscale de la angajator la angajat: intenţia guvernului reprezintă un experiment singular în Europa, de care va beneficia doar capitalul, nu şi lucrătorii

26 sep 2017 Autor: Iulian Anghel

Confederaţia Naţională Sindicală „Cartel Alfa“ – cea mai puternică organizaţie sindicală din România care reuneşte 41 de federaţii şi numără 800.000 de membri - a declanşat ieri proteste în mai multe oraşe împotriva transferului taxelor sociale ale angajatorului către angajat şi pentru modificarea Legii 62/2011, pentru deblocarea negocierii şi încheierii contractelor colective de muncă la toate nivelurile.

Intenţia guvernului de transferare a taxelor sociale de la angajator la angajat reprezintă un experiment singular în Europa, ale cărui consecinţe negative vor fi suportate exclusiv de lucrători, iar, dacă vor exista beneficii, de acestea vor beneficia „doar capitalul şi reprezentanţii acestuia“.

Sindicatele cer renunţarea la această măsură, deoarece companiile au şi o răspundere socială faţă de angajaţi. „Transferul integral al contribuţiilor în sarcina lucrătorului va debalansa acest echilibru şi va pune o presiune nejustificată pe umerii angajaţilor. 

 

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 26.09.2017

 
Cuvinte cheie:
sindicate
, angajare
, angajator
, transfer
, angajati
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide