Profesii

Stan Lee, creator al brandului Marvel, este acuzat de hărţuire sexuală

Stan Lee, creator al brandului Marvel, este acuzat de...

Autor: Ana Obretin, Mediafax

10.01.2018, 17:01 248

În vârstă de 95 de ani, Lee este acuzat că se plimbă gol prin casă şi că le-a cerut asistentelor să îi facă sex oral şi să îi ofere "plăceri".

Compania prin care au fost angajate asistentele a anulat contractul cu mogulul benzilor desenate şi l-a dat în judecată.

De altfel, un reprezentant al companiei a confirmat că au fost "câteva plângeri" privind comportamentul sexual nepotrivit al lui Lee.

Avocaţii lui Stan Lee au replicat că acesta "neagă categoric" "acuzaţiile false şi dezgustătoare" şi că intenţionează să îşi apere "renumele său stelar". Avocaţii lui Lee au mai caracterizat acuzaţiile drept şantaj.

Stan Lee este autor de benzi desenate, editor, producător de film şi publisher. A fost editor-şef al Marvel Comics, apoi publisher şi preşedinte al companiei, ulterior devenind preşedinte de onoare.

În colaborare cu alţi artişti, precum Jack Kirby şi Steve Ditko, a cocreat personaje de benzi desenate precum Spider-Man, Hulk, Doctor Strange, Fantastic Four, Iron Man, Daredevil, Thor, Black Panther, X-Men, care ulterior au fost dezvoltate în filme. Treptat, Marvel Comics a devenit o corporaţie multimedia.

Stan Lee a primit prestigioasa National Medal of Arts în 2008.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO