Profesii

Studiu Arthur Hunt: Procesul de recrutare pentru un rol de middle management a ajuns să dureze 4 luni, iar birocraţia din marile companii face ca mulţi candidaţi să renunţe; 44% dintre candidaţi refuză prima ofertă

 Studiu Arthur Hunt: Procesul de recrutare pentru un rol...

Autor: Roxana Rosu

31.01.2023, 10:45 379

Procesul de recrutare pentru un rol de middle management în marile companii active în România s-prelungit în ultimii 2 ani, de la o medie de 3 luni în 2021 la 4 luni în 2022, ceea ce face ca mulţi candidaţi să se retragă sau să se reorintee spre alte roluri, arată un studiu realizat de compania Arthur Hunt România la finalul anului trecut.

Ritmul greoi de decizie al companiilor contrazice din ce în ce mai mult viteza şi dinamica pieţei: procentul candidaţilor care au refuzat prima oferta de angajare s-a ridicat anul trecut la 44%, faţă de 42% în 2021. Acest fenomen s-a înregistrat în special în cazul candidaţilor din segmentul de vârstă de până în 40 de ani, în general pentru roluri financiare sau alte roluri specializate.

Unii dintre candidaţi acceptă rolul abia dupa ce primesc a 4-a ofertă.  

Potrivit studiului, în domeniul bancar şi financiar, doar 2 din 11 candidaţi au fost recrutaţi într-o perioadă de timp cuprinsă între 94 şi 120 de zile, 6 candidaţi s-au retras din procesul de recrutare, iar restul au continuat până când au primit a doua sau a treia ofertă.

“Companiile trebuie să îşi simplifice procesele interne de recrutare şi să le adapteze la realitatea pieţei muncii de azi. Acest ritm greoi de decizie duce la costuri suplimentare din partea companiilor, care sunt nevoite să reia procesele de recrutare de la început sau chiar la riscuri reputaţionale majore. Pe segmentul analizat, de middle management, vorbim despre generaţia de vârstă de sub 40 de ani, care este una mai puţin empatică şi mai tranzacţională. Daca nu sunt mulţumiţi de viteza de reacţie sau de modul de raspuns al unei companii, aceşti candidaţi renunţă, pentru că au opţiuni în piaţă. Iar în contextul unui nivel minim istoric al şomajului în România, vorbim cu siguranţă despre o piaţă a angajaţilor, nu a angajatorilor”, declară Sorin Roibu, Managing Partner Arthur Hunt România.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO